اولین اطاق فکر گروه آموزشی و پژوهشی گروه کودکان ونوزادان در ساعت ۷ صبح روز ۲۷ آذر ۱۴۰۰ بااکثریت اعضای گروه به ریاست پروفسور محمد حسین سلطان زاده ‌ و خانم دکتر فریبا شیروانی دبیر جلسه با حضور دکتر موید علویان ریاست نظام پزشکی تهران بزرگ ودکتر طباییان معاون آموزشی وپژوهشی نظام پزشکی تهران بزرگ ‌ ومهندس میثم‌ فتحی در سالن نظام پزشکی تشکیل ‌ و مطالب زیر مورد بحث قرار گرفت :

جلسه اتاق فکر نظام پزشکی . گروه اطفال

اعضای حاضر در جلسه : دکتر موید علویان ، دکتز طبائیان (معاون آموزشی نظام پزشکی تهران) ، مهندس میثم فتحی (مدیر آموزشی نظام پزشکی تهران) ، دکتر ربانی ، دکتر تقدیری ، دکتز وحید شاهی ، دکتر فرهمند ، دکتر نظری ، دکتر حسینی طباطبایی ، دکتر رضایی ریه ، دکتر فرهمند ، دکتر طباطبایی ریه ، دکتر شیروانی

افراد غایب : دکتر شیاری ، دکتر فهیم زاد

دکتر موید علویان و دکتر سلطانزاده و دکتر طبائیان و دکتر تقدیری و دکتر طباطبایی و دکتر وحید شاهی بجای دکتر زینالو و دکتر ربانی و دکتر رضایی صحبت هایی فرمودند که خلاصه آن شامل موارد زیر است :

اساتید پیش کسوت در غدد و متابولیک دکتر فریدون زنگنه ، روماولوژی دکتر یحیی عقیقی عفونی اطفال دکتر روبن آپتاندلیان و دکتر سید احمد سیادتی ، ایمونولوژِ و آلرژی دکتر ابوالحسن فرهودی ، قلب  دکتر اسدالله مجتبایی ، اعصاب دکتر محمد غفرانی ، کلیه پروفسور اسفندیار بداغی و دکتر هاشمی و گوارش دکتر غلامرضا خاتمی هستند

43 سال پیش کنگره دکتر قریب پایه گذاری شد و تا به امروز اجرا میشود و امید است فعالیتهای این اتاق فکر نیز مداومت داشته باشد.

مسئله واکسیناسیون کرنا و تزریق بقیه واکسن ها در کشور امر مهمی است و  باید در نظر گرفته شود و با کسانیکه در این امر مخالفت میکنند باید بشدت مخالفت شود .

در حال حاضر 50000پزشک بیکار داریم و تربیت پزشک بیشتر مفهومی ندارد و نباید پزشک بیشتر تربیت کنیم که پزشک هم مانند مهندس بی ارزش شود . بزودی روش درمان تغییر خواهد کرد و ممکن است ویزیت آنلاین خیلی زیاد شود و نیاز به تربیت پزشک بیشتر نباشد . در حال حاضر با حذف دلار 4200 تومان قیمت تجهیزات خیلی بالا رفت ولی قیمت تعرفه ها بالا نرفته است که این نامتناسب است .

در امور بین الملل با دومعاون بهداشتی از کشورهای دیگر ارتباط داشتیم . به واسطه ارتباط بین المللی توانسته ایم چند میلیون دوز واکسن وارد کشور کنیم در زمینه چاقی ممیتوانیم سمینار برگزار کرده از خارجیان بخواهیم که در آن شرکت کنند . باید بدانیم که روزانه سی پزشک از کشور خارج میشود که این خروج سرمایه خیلی مشکل آفرین است .

در مورد نسخه الکترونیک ما باید هجوم کنیم چون الان اجباری شده . اینکه از سال 1373 قرار بود همه بیمه شوند که نشدند باید در مورد نسخه بپرسیم که چرا پرونده سلامت برای بیماران تهیه نشده و چرا پرداختی کامل صورت نمیگیرد .

کمک از ngo  خیلی مهم است مثلا در مورد consensus هپاتیت سی در ایران نمایندگان ان جی او هم حضور داشتند و در جایگاه خود عملکرد لازم را داشتند .

فهم مشترک بین مجلس و نظام پزشکی و دولت باید ایجاد شود .

در انتخابات نظام پزشکی کشور ده درصد پزشکان شرکت داشتند و دو ممیز دو دهم درصد ریاست ر انتخاب کردند . باید جایگاه مردم را در انتخابات نظام پزشکی در نظر داشته باشید . هر کاری در کشور باید در نظام integrate  شود لذا باید سایر روسای نظام پزشکی د رشهرها در امور دخیل شوند که با تشکیل یک گروه واتساپ ان کار انجام شده است و نظرات آنها گرفته میشود و اطلاعات با هم تبادل نظر میگردد .

در بسیاری از رشته ها دیگر دستیار شروع به کار نمیکند که در اورژانس 91% و در داخلی و بیهوشی هم کم شده است و باید دید که علت چیست . متاسفانه با خروج اساتید از کشور در زمینه قلب اطفال محتاج خارج از کشور شده ایم و مشکلات زیادی در امز آموزش هست .

در مورد عدم همکاری پزشکان برای کار در شهرستانها باید تعرفه درمان در شهرستان افزایش یابد تا پزشک برای رفتن به شهرستان ترغیب شوند . تربیت دانشجو سه میلیارد تومان تمام میشود و براورد تخصیص بودجه سه کا برای شهرستانهای محروم 53 میلیارد میشود که پول زیادی نیست و پزشکان به این ترتیب ترغیب میشنو که به آن مناطق بروند. .

نظام پزشکی بیشتر جنبه صنفی دارد و باید چون عضوی از تیم سلامت است باید گروههای بیشتری را تحت پوشش داشته باشد . تاکنون پزشک و ماما و داروساز آزمایشگاه و هشت تا پروانه داررا تحت پوشش نظام پزشکی  داریم

نظام پزشکی تبلور یک چامعه مدنی است و باید درتمام آحاد نقش آفرینی کند .اینجا محل تصمیم گیری نهایی نیست ولی تشکیلات نظام پزشکی باید در گیر شود . در مباحث عمومی تصمیم برای ورود نظام پزشکی جدی است و نظام پزشکی میخواهد جامعه ر در کنار خود نگه دارد . نظام پزشکی در مورد تعرفه و مشکلات آن شفاف سازی کرده و و مفاد توافق با مجلس تعیین شده و قسمت عمده آن قابل انتشار است و سند قوی تهیه شده و پزشکان در جایگاه مطالبه حق خود باید وارد شوند .

یکسری موارد تخصیص بودجه برای بیماریهای لاعلاج در کشور انجام شده که مقرون به صرفه برای جامعه ما نیست مثلا دولت برای یک نفر مبتلا به نیومن پیک برای یک سال شصت  میلیون تومان بودجه اختصاص میدهدولی پیوند کبد و کلیه انجام نمیشود و مثلا درمان پتی مال اتوسوکسماید ااست ولی در کشور ما این داروپیدا نمیشود . میتوان با دو سوم پولی که برای SMA در نظر گرفته شده ، داروهای دیابتیک ها را فراهم کرد . البته ا ین امر در حوزه نظام پشکی نمیباشد ولی نظام پزشکی میتواند در مورد آن نظر دهد.

 اتاق فکر در رشته های متعدد راه اندازی شده و 44 اتاق فکر تعیین شده است و برای انجمن ها نامه زده شده است و قرار شده ورک شاپ و کارگاه توسط انجمن های علمی زیر پوشش نظام پزشکی برگزار شود . هدف اتاق فکر انجام کارها در امور آموزش ، تعرفه ، مالیات  ، امور بین الملل است و بعضی از اتاقهای فکر دفترچه چاپ میکنند و زیر گروه تشکیل داده اند . هر مجموعه ای در کشور نمیتواند certificate بدهد مثلا در شهر فسا یک برنامه آموزشی برای رگ گیری گذاشته شده و فرد با آن مجوز دست به این کار میزند . بنابراین یک سازمان و تشکیلاتی باید بر این مجوزها نظارت داشته باشد و  باید تحت پوشش نظام پزشکی باشد .

مقرر شده نظام پزشکی سمینارهای مجازی تهیه کند و امتیاز حضوری برای آنان تعلق گیرد .

کمیسیون با بیمارستانهای خصوصی و دانشگاهها برقرار شده و مقرر شده اساتید به زبان ساده مدت سه تا پنج دقیقه صحبت کنند و  ضبط شود و این امر میتواند اعتبار علمی برای فرد داشته باشد و منجر به اعطای مدرک در شرکت کننده شود .

جلسه از ساعت هفت صبح شروع شد ودر ساعت هشت و چهل دقیقه خاتمه یافت